Toch weer verscherping coronamaatregelen in China

Het land maakt zich zorgen over de stroom reizigers vanuit het buitenland die besmet zijn met het virus. Het gaat bijna uitsluitend om Chinezen die in hun vaderland terugkeren. Voor buitenlanders is het land zo goed als op slot.

De nationale gezondheidscommissie meldde woensdag dertig nieuwe besmettingen. Daaronder waren 23 mensen die naar China waren gereisd en zeven lokale besmettingen.

Harbin

De Chinese stad Harbin weigert alle mensen van buiten de stad en alle niet in de stad geregistreerde voertuigen toegang tot de woonwijken vanwege het coronavirus.

De stad in het noordoosten van China kampt met een uitbraak van het coronavirus door besmette Chinese reizigers die uit Rusland terugkwamen. Harbin, de hoofdstad van de provincie Heilongjiang, had al eerder besloten dat mensen die van buiten China kwamen of vanuit een gebied met veel coronabesmettingen in isolatie moesten.

China meldde dinsdag dertig nieuwe gevallen van het coronavirus. Daarvan waren 23 gevallen geïmporteerd en was er bij zeven gevallen sprake van lokale besmetting. Het dodental in China door het virus bleef ongewijzigd op 4632. In totaal zijn er 82.788 besmettingen in China bekend.

20,177 thoughts on “Toch weer verscherping coronamaatregelen in China