Formule 1 op Zandvoort dit jaar niet aannemelijk

„Het is wat het is. Er is in ieder geval duidelijkheid en ik respecteer het beoordelingsniveau van de deskundigen. Het is ook helder gecommuniceerd”, zegt Lammers. „Het management van de Formule 1 en de internationale autosportfederatie FIA staan nu voor een bijna onmogelijke opgave nog iets van een kalender voor dit jaar te maken.”

De rentree van de Formule 1 in Nederland na 35 jaar stond gepland voor 1, 2 en 3 mei. Na de uitbraak van het coronavirus volgde al snel het besluit het raceweekeinde tot nader order op te schorten. „We hebben geen scenario’s uitgewerkt voor een 1,5 meter afstand of racen zonder publiek. Dat is voor ons onmogelijk en wij wilden ook geen vage plannen presenteren of met vage antwoorden komen. Wij willen het evenement uitrollen zoals we dat hebben bedacht en zijn ook klaar om het te activeren. Maar het is het virus dat regeert. In Singapore dachten ze ook dat ze vanaf het begin alles goed hadden aangepakt en nu hebben ze er alweer spijt van dat ze de regels hebben versoepeld.”

Circuitdirecteur Van Overdijk ’niet verrast:

De organisatie van de Grand Prix van Nederland in Zandvoort is niet verrast door het besluit van de regering om alle evenementen tot 1 september te schrappen. Dat betekent dat er tot die tijd ook zeker geen Formule 1-race kan worden georganiseerd.

11,926 thoughts on “Formule 1 op Zandvoort dit jaar niet aannemelijk