Onzekere toekomst voor Bevrijdingsfestival Overijssel, organisatie in gesprek met gemeente

Krap een maand nadat een streep ging door het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle, heeft de organisatie van het feest een gesprek aangevraagd met de gemeente. Hoewel het uiteindelijke schadebedrag nog niet vaststaat, is duidelijk dat het festival de hulp goed kan gebruiken. 

,,We gaan het gesprek open in, van beide kanten, om te kijken wat er mogelijk is”, licht Rob Welten, voorzitter van de stichting BFO, toe. Niet alleen de gemeente Zwolle heeft laten zien welwillend te zijn om te helpen. ,,Ik heb begrepen dat er gesprekken zijn tussen de gemeente en de provincie, zodat ze samen de juiste hulp kunnen bieden.”

Wat er uit het gesprek gaat komen, is dan ook nog niet duidelijk. De organisatie gaat het gesprek niet in met een wensenlijstje. ,,We zitten nog in de onderzoekende fase, voordat er concrete plannen voor hulp gemaakt worden. Voor nu zijn we vooral erg blij dat de gemeente en provincie hebben laten weten voor ons klaar te staan in deze tijden.”

De gemeente Zwolle en de provincie bevestigen dat er gesprekken zijn over het festival, maar maken over de hulp nog nog geen beloftes. ,,We gaan serieus luisteren naar de vragen van de organisatie en kijken daarna wat er mogelijk is”, verklaart Rob Heetland, woordvoerder van de provincie. Ook de gemeente Zwolle staat er zo in: ,,We zitten samen in de onderzoekende fase die de organisatie ook aankaart. Daarna kunnen we kijken hoe we een helpende hand kunnen bieden”, licht woordvoerder Sam Rademaker toe.

Schade beperken

Eerder al vertelde de organisatie alles op alles te zetten om de schade van deze editie te beperken. ,,Daar zijn we nu nog hard mee bezig en gaan daar mee door tot alles afgerond is. Dan kunnen we de totaalschade opmaken.” De organisatie van BFO overlegt met sponsors en partners om tot een zo goed mogelijke oplossing te komen.

Het beperken van de schade is extra belangrijk omdat de buffer van het festival al niet meer erg ruim was. De editie van 2019 viel in omzet tegen, en de organisatie hoopte dat dit jaar met de jubileumeditie goed te maken. 

Het Bevrijdingsfestival zou dit jaar, net als de rest van Nederland, 75 jaar bevrijding vieren. Grote namen zouden 5 mei het podium bestijgen. Onder andere Duncan Laurence en Davina Michelle zouden een optreden verzorgen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *